Főoldal
Oldalak
Hírek
Kapcsolat
Váltás a normál nézetre
A projekt bemutatása
„A MOSONMAGYARÓVÁRI NAGYTÉRSÉG TELEPÜLÉSEI HULLADÉK KÖZSZOLGÁLTATÁSÁNAK FEJLESZTÉSE”
KEOP-1.1.1/C/13-2013-0022 

 
A Széchenyi2020 Környezet és Energia Operatív Program keretében Európai Uniós és hazai költségvetési támogatást nyert a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. A támogatás keretében jelentősen korszerűsödik a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. eszközparkja, informatikai rendszere. A projekt teljes költsége 485 000 000 Ft, a támogatás mértéke 456 653 457 Ft (94,15%)
 
A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2014-ben befejezte a térség hulladékgazdálkodási fejlesztését, kialakította a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, hulladékgyűjtő szigeteket és udvarokat létesített és Jánossomorján új válogató és mechanikai feldolgozó állt üzembe. Az időközben a tulajdonába került közszolgáltató lakossági vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló járműparkkal nem rendelkezett, ezt a feladatot jelenleg is bérelt járművekkel végzi. Ezen a helyzeten segít ez az új projekt, melynek Támogatási Szerződését már aláírták, a beszerzések előkészítése és bonyolítása elindult. Mi valósul meg ebből a projektből?

Összesen 8 db új tömörítő lapos hulladékgyűjtő jármű érkezik, két kisebb (16 m3) és hat nagyobb (22 m3-es), melyből 2 db, nagy konténer ürítésére is alkalmas lesz. Üzembe állításra kerül egy utóaprító berendezés a jánossomorjai mechanikai feldolgozó sorhoz, mely kb. 30 mm nagyságra aprítja a lakossági vegyes hulladékból kinyert éghető hulladékfázist, így könnyítve meg annak értékesíthetőségét.

A Társulás tulajdonában levő és a szolgáltatónak üzemeltetésre átadott 24 db jármű mozgását, üzemanyag felhasználását és egyéb jellemzőit nyomon követő, regisztráló, tároló korszerű járműkövető rendszert is beüzemelnek, mely segíti a hatékonyabb és költségtakarékosabb szolgáltatást. Személyi számítógépet és nyomtatót telepítenek a Társulás által létesített 10 hulladékudvarba, mely korszerűsíti a nyilvántartási rendszert.

A csornai és a mosonmagyaróvári ügyfélszolgálati irodákba új informatikai rendszert helyeznek, mely az ügyfélszolgálati és irodai munka korszerűsítésén túl (nagy teljesítményű nyomtató, fax, szkenner) digitális fényképező géppel és helymeghatározó műszerrel segíti az illegális hulladéklerakások azonosítását, dokumentálását, reménység szerint azok megszüntetését.

A jánossomorjai feldolgozó üzemben is korszerűsödik az adminisztráció, a termelés és üzemeltetés nyilvántartása, itt nagy teljesítményű nyomtató (plotter) segíti majd a járatszervezéseket.

A projekt a 2007-2013 közötti Európai Uniós támogatási rendszer része, ezért 2015 év végéig be kell fejezni, meg kell valósítani. A közbeszerzések folyamatban vannak, az eszközök és járművek várhatóan 2015 októberig megérkeznek. A projekt megvalósulásának főbb állomásairól folyamatosan tájékoztatjuk a sajtón keresztül a lakosságot.
KÉP: