Közel egymilliárd forintból fejlesztik a mosonmagyaróvári régió hulladékgazdálkodási rendszerét
2018.07.19.
A hatékonyabb hulladékgazdálkodási rendszer feltételeinek megteremtése a célja annak a 71 települést érintő projektnek, amelyet 960 millió forintból valósít meg a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. A program keretein belül többek között szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas edényzeteket helyeznek ki és új hulladékszállító járműveket állítanak forgalomba.


A Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a mosonmagyaróvári régióban, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt (KEHOP-3.2.1-15-2017-00022) nyitórendezvényét július 18-án, szerdán tartották Mosonmagyaróváron.

Az eseményen Dr. Árvay István, a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának elnöke és Hancz Attila, a szolgáltató Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. szolgáltatási vezetője számoltak be a projekt egyes elemeiről, és mutatták be a megvalósulás főbb állomásait. Az eseményen kiderült, hogy a szükséges fejlesztéseknek köszönhetően kiépülő komplex hulladékgazdálkodási rendszerben a részfeladatok mindegyikét a Kisalföldi hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. látja majd el.
Forrás : http://www.hulladek.mosonmagyarovar.hu