Széchenyi 2020, KEHOP-3.2.1-15-2017
Gyengénlátóknak

Szemléletformálás

Szolgáltató



Legfrissebb

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyilvános árverés keretében saját tulajdonban lévő eszközöket - kompaktor és dózer - kíván értékesíteni.
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2024. április havi PET "kék" edények szállítása településenként erre a linkre kattintva megtekinthető:

Fotógaléria

A napokban várhatóan mindenki megkapja a második negyedévi szemétszámlát.

2016.09.02.
NyomtatásKeresésVissza
Egyelőre továbbra is a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft számláz, ám a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. nevében. A közszolgáltató megkapja a szükséges pénzt a működéshez az állami cégtől.




Mint ismeretes, áprilistól a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) jogosult a szemétszámla kiállítására. Eddig viszont senki sem kapott ilyen számlát a térségben. Nem kell azonban már sokáig várni a második negyedéves számlákra, várhatóan a napokban mindenkihez megérkezik a csekk – jelentette ki érdeklődésünkre Kosár Tibor a Mosonmagyaróvár és Csorna térségében a lakossági hulladékgyűjtést végző Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Elmondta: a lakossági számlák kiállítása a koordináló szervezet, az NHKV feladata. Az állami céghez folyik be a közszolgáltatási díj, amiből aztán szolgáltatási díjat fizet a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-nek a szemétszállításért.

Az ügyfelek utoljára az első negyedéves számlát kapták meg. Az esedékes, második negyedévit is hamarosan kézhez kapják. Szerződést kötöttek ugyanis az állami céggel a bérszámlázásra. Így gyakorlatilag továbbra is helyben történik majd a számlázás, az ügyfelek csupán annyit vesznek észre a változásból, hogy a továbbiakban a fejlécben a NHKV adatai szerepelnek majd. A szerződésnek megfelelően, már elkezdték a számlák postázását a mintegy negyvenezer ügyfél részére. Várhatóan az elkövetkezendő napokban mindenkihez megérkezik. Ezt követően a további csekkeket már csúszás nélkül kapják meg az ügyfelek, a negyedévet követő hónapban. A harmadik negyedévi számla októberben lesz a postaládákban.
Kosár Tibor hangsúlyozta: a szolgáltatás színvonalában nem lesz változás, továbbra is folyamatosan az eddig megszokott rendben zajlik a hulladékszállítás. Az NHKV feladata, hogy a közszolgáltatáshoz a pénzeszközt biztosítsa. A működéshez szükséges forrást jelenleg is, előleg formájában részletekben folyósítja az állami cég.


Forrás: LajtaPress, 2016.08.30