Széchenyi 2020, KEHOP-3.2.1-15-2017
Gyengénlátóknak

Szemléletformálás

Szolgáltató



Legfrissebb

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyilvános árverés keretében saját tulajdonban lévő eszközöket - kompaktor és dózer - kíván értékesíteni.
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2024. április havi PET "kék" edények szállítása településenként erre a linkre kattintva megtekinthető:

Fotógaléria

A szabadban versenyeztek a diákok a Föld Napján!

2013.04.25.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
2013. április 22-én, a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolában került megrendezésre a Föld Napja, a Társulás tagtelepülésein működő általános- és középiskolák által delegált csapatok részvételével. 


A rendezvény célja volt a Társuláshoz tartozó településeken működő iskolákkal a Föld Napjának megünneplése játékos formában, illetve, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezet megóvásának felelősségére, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, a korszerű hulladékgazdálkodás népszerűsítésére. Ha több figyelmet fordítunk környezetünk tisztaságára, védelmére, azzal közelebb kerülünk Földünk értékeinek megóvásához is.
 
A programot úgy állították össze, hogy minél szélesebb korosztály találjon érdeklődésének megfelelő, hasznos információkat nyújtó látnivalókat, így aktívan bekapcsolódhattak az eseményekbe. Délután 13 órától több állomáson zajló vetélkedőn versenyeztek az iskolákból benevezett csapatok a „Válogatós vagyok” elnevezésű játék keretében. A diákok a Társulás egész területéről érkeztek.
A megoldandó játékos ügyességi feladatok között szerepelt a közkedvelt „toronypakoló”, mely lényege, hogy adott időre minél magasabb torony megépítése a megadott hulladékkupacból.  A szelektív hulladékgyűjtés témaköréhez kapcsolódott a „szaladgáló válogató” elnevezésű játék, melyben a szelektív hulladékgyűjtés szabályainak megfelelően kellett beledobni a megfelelő hulladékgyűjtőbe a szétválogatott hulladékot. A Föld Napjához kapcsolódóan a „szigetközi nyomkereső”, a „mezőgazdasági óráskirakó” és a „pocok labirintus” elnevezésű játékokban mérhették össze tudásukat a versenyzők. A játékban 4 fős csapatok vettek részt, 3 különböző életkori kategóriában (alsó tagozat, felső tagozat és középiskola), minden kategória első három legjobb csapata értékes ajándékjutalmakat kaptak. Díjazásra kerültek továbbá a sikeresen szerepelt csapatok felkészítő tanárai is.
 
A Föld napi rendezvény díjazott csapatai:
 
Általános Iskola alsó tagozat:
 
I. helyezett: Verhetetlen Szemétgyűjtők - KTI Szárföldi Tagiskola – Szárföld
II. helyezett: Bolygóbarát - CSÁMI Széchenyi István Körzeti Általános Iskola – Csorna
III. helyezett: Természetbúvárok - Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola –  Dunakiliti
 
Általános Iskola felső tagozat:
 
I. helyezett: Kupakgyűjtők - II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ - Csorna
II. helyezett: Földigiliszták - Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola – Dunakiliti
III. helyezett: Kisvakond – KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola – Dunasziget
 
Középiskola:
 
I. helyezett: Geo-mesterek - Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola – Csorna
II. helyezett: Green Team - Arany János EGYMI és Nevelési Tanácsadó – Csorna
III. helyezett: PET-palackok - Hunyadi János Gimnázium – Csorna
 
 
A díjakat Perlaki Sándor, a házigazda Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója, valamint Klauszer Péter, önkormányzati képviselő adták át.
 
A rendezvény egyik kiegészítő programja a „Zöld Háztartás” roadshow volt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés és a komposztálás fontosságára, a hulladékkeletkezés megelőzésére, a felesleges energiafelhasználásra, továbbá bemutassa, hogy az otthonunkban mit tehetünk a környezet védelme érdekében.
A helyszínen megtekinthető volt egy mobil környezetvédelmi kiállítás is, amely a hulladékgazdálkodási rendszerben megvalósuló fejlesztésekről és a rendszer működéséről is tájékoztatta az érdeklődőket.