Gyengénlátóknak

SzolgáltatóLegfrissebb

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy az ünnepek alatt a szelektív, illetve kommunális hulladék elszállítása a következőképpen történik: Szelektív (kék) hulladék elszállítása: 2017. december 26 (kedd) helyett december 19-én (kedden) végezzük. Ezen a napon a szállítást a kora hajnali órákban végezzük, ezért kérjük, hogy az edényeket előző nap este helyezzék ki a közterületre. Kommunális hulladék elszállítása: 2017. december 25 (hétfő) helyett december 23-án szombaton, 2017. december 26 (kedd) helyett december 24-én, vasárnap, 2018. január 1 (hétfő) helyett december 30-án, szombaton végezzük. Ezeken a napokon a szállítást a szokásosnál több járművel és a kora hajnali órákban végezzük, ezért kérjük, hogy az edényeket előző nap este helyezzék ki a közterületre.
A Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja tisztelt Ügyfeleit, hogy cégük 2017. december 25-től 2018. január 2-ig zárva tart. 2017. év végi / 2018. év eleji ügyfélszolgálati nyitvatartásukat itt találja:

Fotógaléria

Rekultivációs projekt aktualitásai

2011.11.10.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
A kivitelezési munkálatok eddig 14 lerakónál fejeződtek be, ezeket a Társulás folyamatosan átadja a tulajdonos önkormányzatoknak a területek gondozására. A helyben történő rekultiváció módját lehet megtekinteni Kimle, Kóny, Lébény és Szil befejezett lerakóinál, látványos munkák folynak jelenleg is Csorna-Gyöngyösmajor és Mosonmagyaróvár hulladékhegyeinél.
Most kezdődtek a munkák Mecséren, Rajkán, Pásztoriban és Enesén, ahol helyben történik a rekultiváció.


A 2007-ben jóváhagyott eredeti tervek szerint a 24 hulladéklerakóból 4 lerakó került volna felszámolásra, míg a többi esetében helyben történő végleges lezárást alkalmaztak volna természetes anyagok felhasználásával, vagy passzív hidraulikus eljárással. Az azóta megnövekedett csapadékmennyiség és a talajvízszint emelkedése miatt módosultak a hatósági előírások, emiatt 13 lerakó kerül felszámolásra, (Acsalag, Bágyogszovát, Bősárkány, Csorna Őrangyal temetői, Farád, Páli A, Páli B, Szany, Szárföld, Tárnokréti, Vág A, Vág B, Vásárosfalu) ami a helyszín végleges hulladékmentesítését jelenti. Ezeknél a teljes hulladékmennyiséget felszedik, átrostálják, a kirostált hulladékot engedéllyel rendelkező lerakóba szállítják, a maradék földet pedig laboratóriumi ellenőrzést követően visszatöltik.
A többi 9 lerakónál a hulladék helyben marad, de megfelelő vízzáró réteggel körbevéve és lefedve, hogy a továbbiakban nedvesség ne érje, káros anyagok ne ázhassanak ki belőle.

A projekt befejezésének határideje 2012 júniusa, a terv szerint eddig valamennyi rekultivációs munkálatot elvégezik a kivitelezők.