Gyengénlátóknak

KEHOP-3.2.1-15-2017

SzolgáltatóLegfrissebb

A hatékonyabb hulladékgazdálkodási rendszer feltételeinek megteremtése a célja annak a 71 települést érintő projektnek, amelyet 960 millió forintból valósít meg a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. A program keretein belül többek között szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas edényzeteket helyeznek ki és új hulladékszállító járműveket állítanak forgalomba.
Értesítjük tisztelt jánossomorjai ügyfeleinket, hogy közzétettük a jánossomorjai 2018. III. negyedévi hulladékszállítási naptárat. Az edényeket minden esetben a gyűjtést megelőző nap estéjén helyezzék ki a közterületre. (Nyomtatható változat itt)

Fotógaléria

Nemzetközi Hulladékgyűjtő Világnap - Mosonszolnok

2012.09.21.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
2012. szeptember 20-án, a mosonszolnoki Általános Iskolában került megrendezésre a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Világnap, a Társulás tagtelepülésein működő általános- és középiskolák által delegált csapatok részvételével.


A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, a korszerű hulladékgazdálkodás népszerűsítésére, a környezet megóvásának felelősségére.
Délután 13 órától több állomáson zajló vetélkedőn versenyzett az iskolákból benevezett 37 csapat a „Válogatós vagyok” elnevezésű játék keretében. A diákok a Társulás egész területéről érkeztek (pl. Ásványráró, Bezenye, Dunakiliti, Hegyeshalom, Kimle, Mosonmagyaróvárról, Mosonszolnok stb.). A megoldandó játékos ügyességi feladatok elsősorban a szelektív hulladékgyűjtés témaköréhez kapcsolódtak. A játékban 4 fős csapatok vettek részt, 3 különböző életkori kategóriában (alsó tagozat, felső tagozat és középiskola).
A rendezvény egyik kiegészítő programja a „Zöld Háztartás” roadshow volt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés és a komposztálás fontosságára, a hulladékkeletkezés megelőzésére, a felesleges energiafelhasználásra, továbbá bemutassa, hogy az otthonunkban mit tehetünk a környezet védelme érdekében.
A helyszínen megtekinthető volt egy mobil környezetvédelmi kiállítás is, amely a hulladékgazdálkodási rendszerben megvalósuló fejlesztésekről és a rendszer működéséről is tájékoztatta az érdeklődőket.

Díjazott csapatok:

alsó tagozat:
1. helyezett:
Grünlájk csapat: Móra Ferenc Általános Iskola - Mosonmagyaróvár
felkészítő tanár: Pálné Bócz Júlia

2. helyezett:
Kupaktanács csapat: Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola - Dunakiliti
felkészítő tanár: Lelkesné Kovács Eszter

3. helyezett:
Kukabúvárok csapat: Mosonszolnoki Általános Iskola
felkészítő tanár: Novák Lászlóné

felső tagozat:
1. helyezett:
Ökolábnyom csapat: Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola - Dunakiliti
felkészítő tanár: Horváth Rozália

2. helyezett:
Jégmadár csapat: Éltes Mátyás Nevelési-Oktatási Központ - Mosonmagyaróvár
felkészítő tanár: Ispánki Csaba

3. helyezett:
Újrahasznosítók csapat: Lőrincze Lajos Általános Iskola - Hegyeshalom
felkészítő tanár: Nusserné Bedő Gyöngyi

középiskola:
1. helyezett:
Kupakok csapat: Kossuth Lajos Gimnázium - Mosonmagyaróvár
felkészítő tanár: Tóth Tibor

2. helyezett:
Zöldmoszatok csapat: Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Mosonszolnok

3. helyezett:
Tövisszúró grédics csapat: Éltes Mátyás Nevelési-Oktatási Központ - Mosonmagyaróvár
felkészítő tanár: Ispánki Csaba