Gyengénlátóknak

SzolgáltatóLegfrissebb

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy az ünnepek alatt a szelektív, illetve kommunális hulladék elszállítása a következőképpen történik: Szelektív (kék) hulladék elszállítása: 2017. december 26 (kedd) helyett december 19-én (kedden) végezzük. Ezen a napon a szállítást a kora hajnali órákban végezzük, ezért kérjük, hogy az edényeket előző nap este helyezzék ki a közterületre. Kommunális hulladék elszállítása: 2017. december 25 (hétfő) helyett december 23-án szombaton, 2017. december 26 (kedd) helyett december 24-én, vasárnap, 2018. január 1 (hétfő) helyett december 30-án, szombaton végezzük. Ezeken a napokon a szállítást a szokásosnál több járművel és a kora hajnali órákban végezzük, ezért kérjük, hogy az edényeket előző nap este helyezzék ki a közterületre.
A Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja tisztelt Ügyfeleit, hogy cégük 2017. december 25-től 2018. január 2-ig zárva tart. 2017. év végi / 2018. év eleji ügyfélszolgálati nyitvatartásukat itt találja:

Fotógaléria

Nemzetközi Hulladékgyűjtő Világnap - Mosonszolnok

2012.09.21.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
2012. szeptember 20-án, a mosonszolnoki Általános Iskolában került megrendezésre a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Világnap, a Társulás tagtelepülésein működő általános- és középiskolák által delegált csapatok részvételével.


A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, a korszerű hulladékgazdálkodás népszerűsítésére, a környezet megóvásának felelősségére.
Délután 13 órától több állomáson zajló vetélkedőn versenyzett az iskolákból benevezett 37 csapat a „Válogatós vagyok” elnevezésű játék keretében. A diákok a Társulás egész területéről érkeztek (pl. Ásványráró, Bezenye, Dunakiliti, Hegyeshalom, Kimle, Mosonmagyaróvárról, Mosonszolnok stb.). A megoldandó játékos ügyességi feladatok elsősorban a szelektív hulladékgyűjtés témaköréhez kapcsolódtak. A játékban 4 fős csapatok vettek részt, 3 különböző életkori kategóriában (alsó tagozat, felső tagozat és középiskola).
A rendezvény egyik kiegészítő programja a „Zöld Háztartás” roadshow volt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés és a komposztálás fontosságára, a hulladékkeletkezés megelőzésére, a felesleges energiafelhasználásra, továbbá bemutassa, hogy az otthonunkban mit tehetünk a környezet védelme érdekében.
A helyszínen megtekinthető volt egy mobil környezetvédelmi kiállítás is, amely a hulladékgazdálkodási rendszerben megvalósuló fejlesztésekről és a rendszer működéséről is tájékoztatta az érdeklődőket.

Díjazott csapatok:

alsó tagozat:
1. helyezett:
Grünlájk csapat: Móra Ferenc Általános Iskola - Mosonmagyaróvár
felkészítő tanár: Pálné Bócz Júlia

2. helyezett:
Kupaktanács csapat: Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola - Dunakiliti
felkészítő tanár: Lelkesné Kovács Eszter

3. helyezett:
Kukabúvárok csapat: Mosonszolnoki Általános Iskola
felkészítő tanár: Novák Lászlóné

felső tagozat:
1. helyezett:
Ökolábnyom csapat: Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola - Dunakiliti
felkészítő tanár: Horváth Rozália

2. helyezett:
Jégmadár csapat: Éltes Mátyás Nevelési-Oktatási Központ - Mosonmagyaróvár
felkészítő tanár: Ispánki Csaba

3. helyezett:
Újrahasznosítók csapat: Lőrincze Lajos Általános Iskola - Hegyeshalom
felkészítő tanár: Nusserné Bedő Gyöngyi

középiskola:
1. helyezett:
Kupakok csapat: Kossuth Lajos Gimnázium - Mosonmagyaróvár
felkészítő tanár: Tóth Tibor

2. helyezett:
Zöldmoszatok csapat: Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Mosonszolnok

3. helyezett:
Tövisszúró grédics csapat: Éltes Mátyás Nevelési-Oktatási Központ - Mosonmagyaróvár
felkészítő tanár: Ispánki Csaba