Széchenyi 2020, KEHOP-3.2.1-15-2017
Gyengénlátóknak

Szemléletformálás

SzolgáltatóLegfrissebb

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2024. június havi PET "kék" edények szállítása településenként a következő linkre kattintva megtekinthető: 
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2024. május havi PET "kék" edények szállítása településenként a következő linkre kattintva megtekinthető: 

Fotógaléria

Rekultivációs projekt aktualitásai

2011.11.10.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
A kivitelezési munkálatok eddig 14 lerakónál fejeződtek be, ezeket a Társulás folyamatosan átadja a tulajdonos önkormányzatoknak a területek gondozására. A helyben történő rekultiváció módját lehet megtekinteni Kimle, Kóny, Lébény és Szil befejezett lerakóinál, látványos munkák folynak jelenleg is Csorna-Gyöngyösmajor és Mosonmagyaróvár hulladékhegyeinél.
Most kezdődtek a munkák Mecséren, Rajkán, Pásztoriban és Enesén, ahol helyben történik a rekultiváció.


A 2007-ben jóváhagyott eredeti tervek szerint a 24 hulladéklerakóból 4 lerakó került volna felszámolásra, míg a többi esetében helyben történő végleges lezárást alkalmaztak volna természetes anyagok felhasználásával, vagy passzív hidraulikus eljárással. Az azóta megnövekedett csapadékmennyiség és a talajvízszint emelkedése miatt módosultak a hatósági előírások, emiatt 13 lerakó kerül felszámolásra, (Acsalag, Bágyogszovát, Bősárkány, Csorna Őrangyal temetői, Farád, Páli A, Páli B, Szany, Szárföld, Tárnokréti, Vág A, Vág B, Vásárosfalu) ami a helyszín végleges hulladékmentesítését jelenti. Ezeknél a teljes hulladékmennyiséget felszedik, átrostálják, a kirostált hulladékot engedéllyel rendelkező lerakóba szállítják, a maradék földet pedig laboratóriumi ellenőrzést követően visszatöltik.
A többi 9 lerakónál a hulladék helyben marad, de megfelelő vízzáró réteggel körbevéve és lefedve, hogy a továbbiakban nedvesség ne érje, káros anyagok ne ázhassanak ki belőle.

A projekt befejezésének határideje 2012 júniusa, a terv szerint eddig valamennyi rekultivációs munkálatot elvégezik a kivitelezők.