Széchenyi 2020, KEHOP-3.2.1-15-2017
Gyengénlátóknak

Szemléletformálás

SzolgáltatóLegfrissebb

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2024. július havi PET "kék" edények szállítása településenként a következő linkre kattintva megtekinthető:
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a beledi hulladékudvar nyitva tartásában 2024. július 1-től változás történt az alábbiak szerint:

Fotógaléria

Madarak és Fák Világnapja Hegyeshalomban!

2013.05.14.
NyomtatásKeresésVissza
Hegyeshalomban a mosonmagyaróvári önkéntesek segítségével helyi civilek és gyerekek virágokat ültettek, és parkosították az iskola területét, ezzel is hozzájárulva a Madarak és Fák Világnapja méltó megemlékezéséhez.


A rendezvény célja volt a Társuláshoz tartozó településeken működő iskolákkal a Madarak és Fák Napjának megünneplése játékos formában, illetve, hogy megismertessék a diákokkal a hasznos madarakat és méltóképpen megemlékezzenek az 1902 óta ápolt hagyományról.
 
A világnapon beszédet mondott dr. Árvay István a Társulás elnöke, Szőke László Hegyeshalom polgármestere, valamint Nusserné Bedő Gyöngyi, a házigazda Lőrincze Lajos Általános Iskola igazgatója.

A Madarak és Fák napi rendezvény díjazott csapatai:
 
Általános Iskola alsó tagozat:
 
I. helyezett: Négy Villám – Lőrincze Lajos Általános Iskola - Hegyeshalom
II. helyezett: Természet – Haller János Általános, Szakközép-és Szakiskola - Mosonmagyaróvár
III. helyezett: Csiripelő Madarak – Mosonszolnoki Általános Iskola
 
Általános Iskola felső tagozat:
 
I. helyezett: Nokedli – Lőrincz Lajos Általános Iskola - Hegyeshalom
II. helyezett: Bartosisták – Lőrincze Lajos Általános Iskola - Hegyeshalom
III. helyezett: Jégmadár – Timaffy Endre Általános Iskola - Dunasziget
 
Középiskola:
 
I. helyezett: Inváziók – Kossuth Lajos Gimnázium - Mosonmagyaróvár
II. helyezett: Red Bull – Szárnyakat Ad – Kossuth Lajos Gimnázium - Mosonmagyaróvár
III. helyezett: Nyárson Sültek – Kossuth Lajos Gimnázium - Mosonmagyaróvár
 
A díjakat Szőke László, Hegyeshalom polgármestere, valamint Nusserné Bedő Gyöngyi, a házigazda Lőrincze Lajos Általános Iskola igazgatója adták át.
 
A rendezvény ideje alatt mosonmagyaróvári önkéntesek segítségével helyi civilek és gyerekek virágokat ültettek, és parkosították az iskola területét, ezzel is hozzájárulva a Madarak és Fák Világnapja méltó megemlékezéséhez.
 
Dr. Árvay István, a Társulás elnöke különdíjasként jelölte meg a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola három csapatát, valamint a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium Red Bull Szárnyakat Ad csapatát a regisztrációs feladatként hozott munkájukért, akik belépőket kaptak a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontba.
A helyszínen megtekinthető volt egy mobil környezetvédelmi kiállítás is, amely a hulladékgazdálkodási rendszerben megvalósuló fejlesztésekről és a rendszer működéséről is tájékoztatta az érdeklődőket. A 16 óráig tartó programnak részei voltak az iskolás csoportok számára szervezett kézműves foglalkozások és a Futura játszósarok is.
 
Mint minden rendezvényen itt is kiegészítő feladat volt a kupakgyűjtés, amit a Hegyeshalmi Általános Iskola jótékony célra ajánl fel.