Széchenyi 2020, KEHOP-3.2.1-15-2017
Gyengénlátóknak

Szemléletformálás

SzolgáltatóLegfrissebb

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2024. július havi PET "kék" edények szállítása településenként a következő linkre kattintva megtekinthető:
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a beledi hulladékudvar nyitva tartásában 2024. július 1-től változás történt az alábbiak szerint:

Fotógaléria

Köszöntő

dr. Árvay IstvánA Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának elnökeként bízom abban, hogy információs oldalunk felhasználásával hasznos tájékoztatást kap a 71 települést érintő és az Európai Unió által támogatott hulladékgazdálkodási projektek megvalósulásáról és a Társulás hétköznapjairól. A Társulásnak, mint önálló jogi személyiségű szervezetnek alapvető célja, hogy az érintett településeken – a kölcsönös előnyök és az arányos teherviselés elvének tiszteletben tartása mellett – az uniós normákhoz igazodó hulladékgazdálkodási rendszer működjön.

Ennek érdekében dolgoznak együtt a 71 település és a projekt szakemberei már több esztendeje. A kitartó munkának köszönhetően a rekultivációs beruházás keretében a Társulás településein a környezetvédelmi előírásoknak nem megfelelő 24 hulladéklerakó került rekultiválásra. A 2,1 milliárd Ft összértékű projektet az Európai Unió Kohéziós Alapja és a hazai központi költségvetés 100%-ban támogatta, így nem merült fel egyéb költség az érintett önkormányzatok részéről. A kivitelezési munkálatok 2012. április hónapig tartottak.

A Társulás tagtelepülésein  a korszerű hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése is megvalósult, melynek keretében szelektív hulladékgyűjtő szigetek, hulladékudvarok épültek, bevezetésre került a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés és a házi komposztálás, valamint a jánossomorjai hulladékkezelő telepen is jelentős fejlesztések zajlottak. Ez a beruházás az Új Széchenyi Terv keretében 3.634.709.612 Forintból valósult meg, amiből az Európai Unió Kohéziós Alapja és a hazai központi költségvetés által támogatott rész 3.352.220.344 Forint volt, így az érintett 71 tagönkormányzatnak saját forrásként csak minimális önrészt kellett biztosítania a projekt megvalósításához.

A honlap működtetésével – amellett, hogy mindenki számára hasznos tájékoztatást adunk - szeretnénk a települések döntéshozóinak hasznos háttérinformációkkal szolgálni és munkájukat megkönnyíteni.


Köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat.
Munkatársaim nevében is kívánok mindannyiuknak sok sikert és jó egészséget.

Tisztelettel:
dr. Árvay István elnök