Gyengénlátóknak

KEHOP-3.2.1-15-2017

SzolgáltatóLegfrissebb

A Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a 2019. júniusi PET "kék" edények szállítása a következőképpen történik.  2019. júniusi PET "kék" edények szállítása
A Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a mosonmagyaróvári iroda ügyfélfogadási ideje 2019. június 17. és 2019. augusztus 31. között módosul.

Fotógaléria

Projekt adatok

Projekt címe:
Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a mosonmagyaróvári régióban, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre
 
Projekt azonosító száma:
KEHOP-3.2.1-15-2017-00022
 
Kedvezményezett neve:
Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás
 
Szerződött támogatás összege:
960.000.000,- Ft
 
Támogatás mértéke:
90 %
  
Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt megvalósítására 960 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.
 

A beruházásnak köszönhetően megvalósuló fejlesztések:
 
- A térség kommunális szilárd hulladék gyűjtési feladatait ellátó logisztikai rendszer modernizálása. Ennek keretében különböző gyűjtőjárművekkel bővül a járműpark.
 
- 60 literes, 120 literes, 240 literes és 1100 literes edényzet beszerzése a vegyes gyűjtés fejlesztéséhez. A 120 literes kukák 1-3 fős háztartások részére, míg a 240 literes 3 vagy annál több fős háztartások számára megfelelőek.
 
- A térségben működő csomagolási hulladék elkülönített gyűjtésének fejlesztése is szükséges. Ehhez elengedhetetlen további gyűjtőedényzet beszerzése, különös tekintettel az üveg gyűjtési arányának növelésére.
 
- Az elkülönített gyűjtés keretén belül a lomtalanítás módját is modernizáljuk. A lomhulladék konténerben történő elhelyezése esztétikusabb, és megszűnteti a közterületi szennyezés ezen formáját.
 
- A térség kommunális szilárd hulladékának kezelését végző létesítményt is fejlesztjük egy anyagmozgató gép beszerzésével. Továbbá a kezelőközpont és átrakóállamos üzemeltetését is stabillá tesszük egy homlokrakódó, egy dózer, egy kompaktor, valamint egy mobil aprítógép beszerzésével.
 
- A projektben indokolt bálatároló építése is a gyűjtött csomagolási hulladék számára, hogy időjárási viszonyoktól függetlenül megoldott legyen a bálázott anyag megfelelő tárolása.
 
 
Projekt befejezési dátuma:
2020. június 30. 


HÍREK, RENDEZVÉNYEK:

Sajtónyilvános nyitórendezvény: 2018. július 18. - Mosonmagyaróvár
Az eseményről készült hír és képek megtekinthetők ide kattintva.

Aláírásra került a projekt kivitelezési szerződése és megtörtént a munkaterület átadása
A hír megtekinthető ide kattintva.