Széchenyi 2020, KEHOP-3.2.1-15-2017
Gyengénlátóknak

Szemléletformálás

SzolgáltatóLegfrissebb

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2023. augusztus havi PET "kék" edények szállítása településenként erre a linkre kattintva megtekinthető:
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a csornai és jánossomorjai hulladékudvarok nyitva tartási ideje megváltozott 2023. július 24. időponttól.

Fotógaléria

Köszöntő

dr. Árvay IstvánA Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának elnökeként bízom abban, hogy információs oldalunk felhasználásával hasznos tájékoztatást kap a 71 települést érintő és az Európai Unió által támogatott hulladékgazdálkodási projektek megvalósulásáról és a Társulás hétköznapjairól. A Társulásnak, mint önálló jogi személyiségű szervezetnek alapvető célja, hogy az érintett településeken – a kölcsönös előnyök és az arányos teherviselés elvének tiszteletben tartása mellett – az uniós normákhoz igazodó hulladékgazdálkodási rendszer működjön.

Ennek érdekében dolgoznak együtt a 71 település és a projekt szakemberei már több esztendeje. A kitartó munkának köszönhetően a rekultivációs beruházás keretében a Társulás településein a környezetvédelmi előírásoknak nem megfelelő 24 hulladéklerakó került rekultiválásra. A 2,1 milliárd Ft összértékű projektet az Európai Unió Kohéziós Alapja és a hazai központi költségvetés 100%-ban támogatta, így nem merült fel egyéb költség az érintett önkormányzatok részéről. A kivitelezési munkálatok 2012. április hónapig tartottak.

A Társulás tagtelepülésein  a korszerű hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése is megvalósult, melynek keretében szelektív hulladékgyűjtő szigetek, hulladékudvarok épültek, bevezetésre került a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés és a házi komposztálás, valamint a jánossomorjai hulladékkezelő telepen is jelentős fejlesztések zajlottak. Ez a beruházás az Új Széchenyi Terv keretében 3.634.709.612 Forintból valósult meg, amiből az Európai Unió Kohéziós Alapja és a hazai központi költségvetés által támogatott rész 3.352.220.344 Forint volt, így az érintett 71 tagönkormányzatnak saját forrásként csak minimális önrészt kellett biztosítania a projekt megvalósításához.

A honlap működtetésével – amellett, hogy mindenki számára hasznos tájékoztatást adunk - szeretnénk a települések döntéshozóinak hasznos háttérinformációkkal szolgálni és munkájukat megkönnyíteni.


Köszönöm, hogy meglátogatta honlapunkat.
Munkatársaim nevében is kívánok mindannyiuknak sok sikert és jó egészséget.

Tisztelettel:
dr. Árvay István elnök