Széchenyi 2020, KEHOP-3.2.1-15-2017
Gyengénlátóknak

Szemléletformálás

SzolgáltatóLegfrissebb

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2024. június havi PET "kék" edények szállítása településenként a következő linkre kattintva megtekinthető: 
A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja Ügyfeleit, hogy a 2024. május havi PET "kék" edények szállítása településenként a következő linkre kattintva megtekinthető: 

Fotógaléria

Hulladékgyűjtési szemléletformálás a mosonmagyaróvári régióban


Hulladékgyűjtési szemléletformálás a mosonmagyaróvári régióban
a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás KEHOP-3.2.1-15-2017-00022 projektje megvalósítása részeként

Projekt bemutatása:

Társulásunk sikeresen pályázott a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban, és nyert támogatást. A „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a mosonmagyaróvári régióban, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt közvetve, vagy közvetlenül érinti a társult települések lakosságát, célja elsősorban, hogy az érintett településeken kevesebb hulladék képződjön, illetve, hogy hatékonyabb legyen a szelektív gyűjtés és feldolgozás.

Szeretnénk a következő generációk számára is példát jelentő környezettudatos szemlélettel egy olyan rendszert felépíteni, mely azon túl, hogy sok-sok éven keresztül mindannyiunk megelégedésére szolgál, jelentős mértékben hozzájárul környezetünk védelméhez. Ez azonban nem működhet az Önök együttműködése, szelektív hulladékgyűjtés iránti fogékonysága nélkül.

A fentieket szem előtt tartva valósítjuk meg szemléletformáló programunkat, mely révén az óvodásoktól a nyugdíjas korúakig a lakosság minden korosztályát igyekszünk megszólítani.

A lakosság körében történő attitűdváltás kulcsfontosságú, éppen ezért fontos, hogy a lakosok önként vegyenek részt a háztartásában keletkező hulladék minimalizálásában, a keletkezett hulladék szelektálásában, a zöld hulladékok külön gyűjtésében.

Hulladékudvarok

Szelektív hulladékgyűjtő szigetek

Oktatási segédanyag pedagógusoknak, mentoroknak:
Az oktatási segédanyag IDE KATTINTVA letölthető.

Digitális oktatófüzet iskolások részére:
Az oktatófüzet IDE KATTINTVA letölthető.

Facebook

Galéria: 
A szemléletformálási tevékenység során lezajlott rendezvények fotói megtekinthetők IDE KATTINTVA.

Rajzpályázat:
A rajzpályázat megtekinthető ITT.

Programok:
Általános Iskolai Interaktív Foglalkozások
Falunapok, Fesztiválok
Jánossomorjai Hulladékkezelő Központ látogatása
Mentorképzés
Óvodai interaktív foglalkozások
Te is válogatós vagy
Középiskolai Interaktív foglalkozások
Szemléletformáló előadások

Ismeretterjesztő kisfilm: